Газпром вече е положил над 700 километра от двете линии на

...
Газпром вече е положил над 700 километра от двете линии на
Коментари Харесай

Газпром вече е положил 38% от морския участък на Турски поток

Газпром към този момент е положил над 700 километра от двете линии на газопровода Турски поток, което съставлява към 38% от общата дължина на морския сектор, съобщи пред публицисти ръководителят на съветския газов холдинг Алексей Милер, представен от ТАСС.

Милер означи, че през 2017 година целевите пазари на Турски поток са показали наклонност към усилване на търсенето на съветски газ.

" Установен е нов исторически връх на доставките в Турция - вторият по величина вносител на съветски газ. По оперативни данни Газпром е доставил в страната 29 милиарда кубични метра газ - с 1,7 милиарда куб. метра (6,2 на сто) повече спрямо 2014 година, когато беше регистриран предходният най-много (27,3 милиарда куб. метра). Увеличението по отношение на 2016 година е с 4,3 милиарда кубични метра (17,3 на сто) ", означи ръководителят на Газпром.

По думите му, нараснал се е и износът на съветски газ за Унгария (до 6,9 милиарда куб. метра или с 21,3 на сто), за България (до 3,3 милиарда куб. метра или с 4,7 на сто), за Гърция (до 2,9 милиарда куб. метра или с 9,3 на сто) и за Сърбия (до 2,1 милиарда куб. метра или с 21,2 на сто).

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР